július 2016

Orsolya - 1 nap - Kombájn

Első napomon mezőgazdasági gépekkel ismerkedtem meg.

Reggel a kombájn szélvédőjének a megtisztításával kezdtem. Délelőtt bálázóval dolgoztunk kint a mezőn - 5 darab körbála született. A hatalmas kombájnnal egész délutánon át tartott az aratás, amelyet én is vezettem.

 

Dániel - 1.nap Napom Szentgericén!

Kezdjük inkább az utazással és a megérkezéssel. Vasárnap 05:55-kor indult a vonatunk a Keleti pályaudvarról, ami helyi idő szerint (M.o.-i idő+1óra)vasárnap 18:55-kor érkezett meg Marosvásárhelyre. Az állomásról egy személy autóval és egy kisbusszal mentünk Székelybósra, ahol mi kalandorok találkoztunk a minket befogadó gazdáinkkal.

Marianna - 2.nap Családi program

Reggel a napom egy kis paprika szedéssel indult Ferenc gazda szüleinek a családi házuknál lévő 5 nagy 50 méteres fóliasátor egyikében. Majd a paprikákat rendeztük a ládákba, utána pedig paradicsomot válogattunk színek és méretek szerint, amit az eladásra készítettünk elő.

Marianna - 1.nap PARADICSOM "wellness"

Vasárnap este megérkeztem Komáromba, ahol az állomáson Jelencsics Ferenc Gazda és felesége Krisztina fogadott, majd indultunk tovább a határtól kb. 25 km-re lévő Naszvadra, ahol Ferenc és családja él és gazdálkodik. Édesanyjával és édesapjával közösen csinálják a családi gazdaságot önerőből, támogatás nélkül.

Zita - 3. napom - "Vízilovak" a farmon

Reggeli után megetettük a jószágokat. Mechanikai gyomirtást végeztünk a kerítés mentén és az ólak környékén, megtisztítottuk az udvart. A mangalicák és a baromfik nagyon örültek a gyomoknak. Jutott nekik bőven. Mangalicáknak adtunk más finomságokat is a szemes takarmányon kívül, nagyon örültek az uborkának és egy kis szilvának a fáról.

 

Az a bizonyos első...

Ez a nap is eljött. Gyorsan sokat aludva, nem túl korán ébredve, reggeli készülődés letudva.
Szépen lassan megismerkedem a család többi tagjával is, bár a névmemóriám hagy némi kívánni valót maga után. Amint reggel Levente megérkezett a tejjel, amit fentről hozott a juhoktól, még szétnéztünk a ház körül, majd vissza indult a kis csapat mostmár velem kibővülve.

Zita - 2. napom Újabb élmények

Nagyon tetszett. Kellemesen elfáradtam. Reggel fél 8 kor reggeli. Nem túlzom ha azt mondom h. szinte sohasem reggelizem otthon. Valahogy nincs rá időm nyugodtan leülni s enni. Már jobban indul a reggel ha a kávé mellé friss kenyeret és tápláló ételt is eszek.

Zita - 1. napom Sátoraljaújhelyen

Sátoraljaújhelyre érkeztem ahol a gazda és két bájos kislánya már nagyon vártak rám. Egy Névtáblával vártak rám, hogy biztosan a megfelelő emberhez menjek oda. Nagyon megható és kedves gesztus volt. Autóval vitt tovább Zsolt gazda. Lelesz nevű településre, ahol a családjával él.