mikula.lajos blogja

A kandisznó kiherélése - Deák Laci történetei II.

Ha az első alkalommal nem írtam volna bele, hogy Deák Laci történetei közül az csak az első rész, akkor most nem írnám meg a második részt. Szépen beindul a weblap, így az én jópofáskodó írásaimra már nincs igazán szükség, van más, ami miatt látogatják a weblapot. De ahogyan a viccben is van, „ha már bocsoknak megígértem”, akkor leírok még egy részt hősünk, Deák Laci színes életéből.

Rebeka első napja

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő (LMP) asszonynak is megkezdődtek a vidéki kalandok. Ma, július 12-én érkezett "állomás helyére" Balmazújváros mellé. Bemelegítésként tett egy rövid látogatást Vrancsik Bandi, AGRYA alelnök tanyáján. Itt kapott rögtön egy komoly feladatot: el kellett kapnia egy kisbárányt és be kellett tennie a karámba. Ez utóbbi egyes fázisaról van egy kis fotósorozat.

Látogatóban az első "kalandoroknál"

Lassan eltelik az első hét a kalandorainknak. Már emiatt is, meg azért is, mert az első csapat a legkeményebb helyre ment, Gilicze Zsoltihoz mindenképpen meg akartam őket látogatni. Láthatóan jól érzik magukat a körülmények ellenére, vagy pont talán emiatt. Az élményeiket majd leírják ők maguk. Egy gondjuk van, a korai kelés.

 

Kmecke Igre - Szlovénia

Az AGRYA csapat Vidék Kaland résztvevőkkel kiegészülve ismét résztvett a szlovén partner szervezet a ZSPM hagyományos eseményén a Kmecke Igre - Falusi Játékokon.

 

Annak ellenére, hogy reggeltől kezdődően valamiféle rejtélyes oknál fogva egyre fáradtabbak és fáradtabbak lettek a csapatunk tagjai, nem lettünk utolsók. A 24 induló csapat versenyében 21. helyezettek lettünk.

Traktoros tréning - Vendégünk volt Font Sándor

A traktor ismereti tréningen meglátogatta a résztvevőket Font Sándor az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke is. Font Sándor korábban elfogadta a felkérésünket és elvállata a Program egyik védnöki tisztségét, így már emiatt is nagy öröm volt számunkra, hogy talált időt a látogatásra.

 

A biohőmérő - Deák Laci történetei I.

Többen, főleg az ismerősök közül jelezték, hogy tetszett nekik a „Badó és Pucok” történet és buzdítottak, hogy írjak még ilyet. Van még néhány sztorim a tarisznyában, ezek közül a szalonképesebbeket (jó pár tele van malackodással, ezeket csak élő szóban adom elő, írásban nem) elkezdem megírni.

Az ártatlanság elvesztése - tréning Zsoltinál

Most, hogy olvasom a kecskeméti tréningről szóló résztvevői írásokat, kezdek megnyugodni. Ahogyan azt írtam a korábban, néha olyan ez a program, mint amikor különböző kultúrák találkoznak. Ebből születhetnek nagyszerű dolgok, de éppen kódolva van benne a kudarc is.

Politikus, Te csalfa szerető...

Amikor készülődtünk a programra, főleg annak kommunikációjára Bognár Pisti tagtársunk, a Felügyelő Bizottságunk tagja felhívott, hogy tesztelni kellene a politikusokat, küldjünk nekik meghívót, lássuk már mi történik. Mivel a jó értelemben vett csibészség az AGRYA-tól soha nem állt messze,  jó ötletnek tűnt az, amit Pista javasolt.

Kultúrák találkozása - Vidék Kaland Casting II.

A meghallgatásról maradt élmény tortám egy újabb szeletét osztanám meg a Kedves Olvasóval. Ezt a meghallgatást fel lehetett fogni úgyis, mint a különböző kultúrák találkozását. Mert az élethelyzet, a mindennapi környezet, amit megélünk egyfajta kultúrát is jelent. Van ami egyeseknek természetes, másoknak viszont nem. Egy aranyos és valós történettel demonstrálnám a szociális-társadalmi különbözőségek komikumát.

Vidék Kaland Casting

Azzal kell kezdenem, hogy jómagam egy gyakorlott "kásztingoló" vagyok. Az AGRYA-ban a mostani irodai csapat kialakítása majdnem egy évig tartott és kb. három havonta kellett meghallgatni a jövő-menő embereket, míg megtaláltuk az "igaziakat".