Hírek

Vidék Kaland Újratöltve! Már három lehetőségből választhatnak a mezőgazdaság iránt érdeklődő, „kalandvágyó” városi fiatalok

Alapos átalakítás után, a városi fiatalok érdeklődéséhez még jobban illeszkedő módon indítja el az AGRYA az idén hatodik éve meghirdetett, EU díjnyertes kommunikációs programját, a Vidék Kalandot. Három Alprogram – „Határtalan kalandok – VK Klasszik”, „5X1 nap mezőgazdaság”, „Vidék Kaland Speciál” - háromféle lehetőség az élményszerzésre!

Akiknek gázolaj folyik az ereiben - Vidék Kaland Speciál! Jelentkezési határidő: április 17.

Ha szeretnél traktort vezetni, szerelni, vagy egyáltalán csak érdeklődsz a gépek iránt, akkor jelentkezz a Vidék Kaland Speciál Programra. Tölts el nyáron egy hetet az Axiál Kft szervezésében egy profi profi mezőgazdasági gép szervíz csapattal! További információ: http://videk-kaland.hu/…/legyel-gazda-egy-hetre-videk-kalan…

Legyél gazda egy hétre! Vidék Kaland Magyarországon és Székelyföldön - Jelentkezési határidő: április 17.

Ha egy hétre gazdává akarsz válni, jelentkezz a Vidék Kalandra! Városi fiatalokat fogadnak fiatal gazdák. Az idei évben már ötödik alkalommal szervezi meg az AGRYA a Vidék Kaland Programot. A Program keretében, pályázaton keresztül kiválasztott városi fiatalok tölthetnek el egy hetet magyarországi vagy székelyföldi fiatal gazdáknál. A korábbi évekhez képest a 2015. évi programban változás lesz: Magyarországon a városi fiatalok fogadása egy hét alatt történik és három magyarországi megyében (Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben).
 
Vidék Kaland Speciál a gépek szerelmeseinek, együttműködésben az Axiál Kft-vel!
 
A program részleteiről a csatolt részletes pályázati felhívásban lehet olvasni.
 
Jelentkezni a csatolt jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével lehet 2015. április 17-ig.

Az AGRYA várja azon fiatal gazdák jelentkezését is, elsősorban Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékből, akik szívesen fogadnának városi fiatalokat a gazdaságukban. Részletes információk és a jelentkezési lap a csatolmányban. A jelentkezési határidő: 2015. április 17.

Városi Kertészek Program indul kertészkedni vágyóknak

A Városi Kertészek Program keretében a résztvevők megismerik, hogyan lehet vegyszermentesen termeszteni zöldségeket a kiskertben, másrészről a program tanulási alkalmat teremt azoknak is, akiknek van lehetősége kiskert kialakítására, de nem tudják, hogyan vágjanak bele.

Letölthető dokumentumok

vkp_palyazati_felhivas.pdf 415.47 kB pdf
vkp_jelentkezesi_lap_2014.doc 31 kB msword

Matematikus, web-programozó, néprajzkutató és köztisztviselő városi fiatal az AGRYA 2013-as Vidék Kaland Programjában!

Az idén harmadik alkalommal megszervezett Vidék Kaland Programban június közepétől 43 városi fiatal ismerkedhet meg a vidéki és gazdálkodói élet szépségeivel és nehézségeivel. A 142 pályázóból kiválasztott 35 év alatti fiatalok 5 napot tölthetnek fizikai munkával magyarországi, vagy 10 napot székelyföldi családi gazdaságokban. Dinnyetermesztő, szőlész-borász, juhtenyésztő és őshonos fajták tartásával foglalkozó gazdaság is megtalálható a fogadó helyszínek között. A program 2013. június 7-én a kiválasztott fiatalok „traktoros tréningjével” indul.

Letölthető dokumentumok

Vk_resztvevok_netre.pdf 42.74 kB pdf

Filmek a székelyföldi fogadó gazdákról és hozzájuk kiutazó fiatalokról

 

Székelyföldi kiutazók és a fogadó gazdák bemutatkozó filmjei a Vidék Kaland Youtube csatornán! Klikk ide:

http://www.youtube.com/videkkaland

2013-ban újra Vidék Kaland! Már Székelyföldre is utazhatnak az érdeklődő városi fiatalok!

2013-ban újra indul az AGRYA nagy sikerű, EU díjnyertes kommunikációs programja, a Vidék Kaland. A múlt évihez hasonlóan városi fiatalok töltenek el egy-egy hetet fiatal gazdáknál, munkával, a gazdaság napi életének résztvevőiként. A városi fiatalok élményeit, a kalandjait az Interneten, a www.videk-kaland.hu weboldalon keresztül lehet nyomon követni. 2013-ban már Székelyföldre is utazhatnak az érdeklődő városi fiatalok. A résztvevőket pályázaton keresztül választja ki az AGRYA. Jelentkezni 2013. április 19-ig lehet.

Ki ezek a "kalandorok"? Bemutatkozó filmek a YouTube csatornán.

A Programban résztvevő városi fiatalok bemutatkozó filmjei elérhetők a YouTube csatornán! Csak egy klikk a jobb sarokban a YouTube ikonra és indulhat a mozi :)