Zita - 3. napom - "Vízilovak" a farmon

Nyomtatóbarát változat

Reggeli után megetettük a jószágokat. Mechanikai gyomirtást végeztünk a kerítés mentén és az ólak környékén, megtisztítottuk az udvart. A mangalicák és a baromfik nagyon örültek a gyomoknak. Jutott nekik bőven. Mangalicáknak adtunk más finomságokat is a szemes takarmányon kívül, nagyon örültek az uborkának és egy kis szilvának a fáról.

 

Az elmúlt napokban nagyobb mennyiségű csapadék hullott, pocsolyák és sár jellemezte a mangalicáknak elkerített területet. Mondanom sem kell hogy, őket ez cseppet sem zavarta. Vízilóként merültek bele a kisebb nagyobb, általuk kialakított kis sár medrükbe, éppen csak a feje volt kint némelyiknek. Vicces látvány volt, jól érezték magukat. Körbe jártuk a kis farmot, leellenőriztük hogy, minden állatnak van-e friss vize.

 

Ebédidő közeledtével Zsolt gazdával és családjával egy közeli étterembe mentünk ahol autentikus szlovák ételt választottam, ha már egy másik országban vagyok kötelező kipróbálni. Ezután elvittek egy lengőhídhoz, kis bátorítás után remegő lábakkal ugyan, de átsétáltam rajta. Kis kiruccanás után kerülővel jöttünk haza, így Zsolt gazda megmutatta meddig nyúlik el a telek határuk. 

 

Délután össze szedtük a tojást, folytattuk a kert rendezést. Késő délután megetettük a jószágokat, most is nagyon vártak már ránk. Nap zárásaként lovagoltunk. Úgy érzem egyre bátrabb vagyok, nem tartok már annyira a lótól. :)

Napi beszámolók: