Események

A Közös Agrárpolitika - Fiatal gazdák példáin keresztül

 

A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA, az Európai Bizottság támogatásával egy kommunikációs projektet indított, melynek címe: “Communicating the Tools of the Common Agricultural Policy by the Examples of Young Farmers”. A CAP elméleti és gyakorlati megismerését szolgáló projekt egy több komponensből álló rendezvénysorozatot ölelt fel.

Vidék Kaland Program - Több mint valóság show, maga a valóság

 

Mindenkinek van valamiféle képe arról a világról, ami körülvesz bennünket. Ennek kialakításában nagy szerepet játszik az, hogy hol élünk, milyen élményeket, tapasztalatokat szerzünk meg az életünk során. Nincs ez másképpen akkor sem, ha a vidékről, a mezőgazdaságról gondolkodunk, beszélünk, kinek-kinek a saját élményei köszönnek vissza ebben is.

Fiataloknak a Közös Agrárpolitikáról

A tapasztalatok szerint a fiatalok elsősorban olvasmány élményeken és egy-egy, a média által felkapott történeten keresztül ítélik meg a mezőgazdaságot és a kapcsolódó támogatási rendszert, sok esetben globalizáció kritikus vélemények által befolyásolva.

Farmlátogatás és Workshop újságíróknak

Az újságírók számára kívánt hiteles és hasznos információkat nyújtani az Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA két részből álló programjával.

Városi fiatalok tanulmányútja az Észak – Alföldön

 

A projekt keretében a fiataloknak szervezett tanulmányút sorozat első állomása az észak-alföldi régió volt, ahol a jól működő, sikeres vállalkozások megismerésén keresztül alkalmuk volt bepillantani a gazdák személyes és szakmai motivációiba, a gazdálkodás folyamataiba és annak nehézségeibe.

Tanulmányút Nyugat-Dunántúlon

 

A Nyugat-Dunántúli régióba szervezett, szintén kétnapos tanulmányút keretében, a fiatalok útba ejtették két fiatal gazdálkodó, Takács András gazdaságát Szákszenden, valamint Kozicz Attila gazdaságát Kisigmándon.

Tanulmányút Dél-Alföldön

 

A magyarországi tanulmányút sorozat utolsó állomása a dél-alföldi régió volt, ahol a fiatalok állattenyésztő gazdaságokba, kertészetekbe, termelőszövetkezetbe, és egy hűtőházba is ellátogattak, hogy a gazdaságokat irányító fiatal gazdákkal elbeszélgetve, a gazdaságokat bejárva, személyes tapasztalatokat szerezhessenek a mezőgazdasággal kapcsolatban.

Tanulmányút Ausztriában

 

A szakmai út célja, a magyarországi fiatalok megismertetése a Közös Agrárpolitika ausztriai alkalmazásával, illetve az Ausztriában fellelhető mezőgazdasági termelési módozatok, sajátosságok, továbbá jogi szabályozások bemutatása volt.

TELLUS Oktatási Program

Az Oktatási Programmal a legfogékonyabb korban lévő gyerekek figyelmét kívánjuk felkelteni a környezetük iránt.

TELLUS Workshop

A 2011-es tanévben kerültem kapcsolatba a Vesd Bele Magad Program kapcsán az AGRYA-val. A szervezet által elindított, ma már országossá nőtt „mozgalomban” iskolánk 4. b osztálya vett részt. Kapcsolatom az AGRYA-val azóta is szinte napi szintű.