augusztus 2014

100 tehén naponta kétszer...

   Harmadik nap reggele, kávé, reggeli és az elmaradhatatlan pálinka. Már tanultam az előző nap eseményeiből, jól bereggelizem, ki tudja milyen ujjabb "csodát" mutatnak ma nekem.

Valóra vált álom, avagy erdélyi kalandjaim Kobátfalván

Nem turistaként vágytam Erdélybe. Elképzelt tájakat, illatokat és érzéseket kergettem magamban már évek óta. S most sikerült élményekkel párosítanom azokat. Egy álom volt – vagy talán az is marad? –, amelyből felébredve mesélek most kaladjaimról.

 

Második napom Székelyföldön

A második nap teljes egészében magán viselte az előzőnap "Welcome garden party-ján" megélt élmények hatását.
Korai ébredés, kávé és a tudat hogy a mai napot "szénakészítéssel" töltjük. A lekaszált szénát bebálázzuk és eltesszük télre.

A Székely kalandom első része

Vonatra fel, vonatról le, vonatra fel. Késés. Elszórva cirka 3 óra alvás. 800 km vonatozás az éjszakában. Harsányan vigadó spanyol diákcsoport. MÁV "komfort"... Megérkeztünk.

Egyszer már jártam erre, azóta biztos vagyok benne, hogy ha léteznek tündérek, itt élnek: Tündérország.

 

A kaland második fele és a tanulságok

Régóta adós vagyok ezzel a bejegyzéssel, lassan egy hónap telt el a Vidék kalandom óta. A szerdai napnál hagytam abba az írást. Ezen a napon is a délutáni piacra való felkészülés töltötte ki a nap nagy részét. A délelőtti répa és zöldségszedés után megérkeztek Anitáék az Agryától, hogy leforgassák velünk a szokásos kisfilmet.

Indul a Kaland...

Indul a Kaland!

 

5. nap (ami valójában a hatodik) - Záró gondolat

Augusztus 15. A Miskolcról Budapestre tartó vonaton ülök. Ismét tömeg, de most nem voltam elég gyors a jegyvétellel, ezért már csak az első osztályon van hely. Nem baj, legalább itt még konnektor is van és meg tudom írni az utolsó bejegyzést.

Mindent a paprikáról … szerintem

Elgondolkozott azon már valaki, hogy a paprika miért üreges belülről? Bevallom, nekem ez eddig még nem nagyon zavarta meg az életemet, pedig most hirtelen egyetlen másik zöldséget, vagy gyümölcsöt nem tudnék mondani, aminek lyuk van a közepében.

4. nap - Eső

4:50-kor kelek, abban a tudatban, hogy ma 5-kor kezdünk. Egy idő után rá kellett jönnöm, hogy mégsem, de annyira nem bántam, mert nagyon kellemes idő volt reggel és olvastam egy kicsit, amíg megjöttek a többiek 6 körül. A fények is tök jók voltak, akkor jött fel a nap, csináltam egy pár képet is az üvegházakról.

3. nap - Kirándulás

A mai nap szuper volt. :)

A napi munka után (ami a krizantémok válogatásából és nagyobb cserépbe ültetéséből állt nagyrészt) elmentünk Tiszadobra, Szakács Roland gyümölcsösébe. Nagyon jó hely, szép a táj is és nagyon jó dolgokat láttam.