100 tehén naponta kétszer...

Nyomtatóbarát változat

   Harmadik nap reggele, kávé, reggeli és az elmaradhatatlan pálinka. Már tanultam az előző nap eseményeiből, jól bereggelizem, ki tudja milyen ujjabb "csodát" mutatnak ma nekem.

   Megérkezik Csabi, ma ő visz magával. Ma megtanulom mi a különbség a széna  boglya és a merekje között. Ma kézierővel, gépek nélkül dolgozunk csak az izmainké és a vasvilláé lesz a főszerep. A táj amerre jártunk ismét csodálatos volt.
A különbség a boglya és a merekje között az hogy a boglya az nagyobb, akár több mint 2 méter magas is lehet. Mi természetesen ilyeneket pakoltunk.
   A második felpakolt boglya után már kezdtem jól csinálni ezt éreztem a hátamban és a karjaimban is, ekkor Csabi ezt kérdezte:

-Na, már egész jól megy, hanyadik is volt ez?
-A másodki. -válaszolom.
-Akkor jó, már csak 12 van hátra, de siessünk kicsit mert lehet esni fog.
-Csodás. -gondoltam.

Egyik boglya a másik után, malyd vissza a csűrbe, felpakolni és vissza a következő fuvarért.

   Tibor öt órára jön értem, megyünk a tanyára a tehenekhez fejni. Naponta kétszer kell megfejni őket, reggel 5.00-kor és este 18.00-kor. A kettő között a tehenek szabad tartásban vannak a legelőn. A három gazdámnak összesen körülbelül 100db tehene van. Együtt tartják és együtt fejik őket.
A következő napot teljes egészében a pásztorokkal és ezekkel a tehenekkel töltöm majd. Az esti fejéssel 11-re végeztünk. Megtanultam a használni a fejőgépet. Ez után estem be az ágyba, 5 percel később már aludtam is.