július 2014

"...van, de tudod az a kemény" - összefoglaló a felkészítő napról

Ez a bejegyzés régóta várat magára, de valahogy sehogy nem tudtam rá időt szakítani, pedig már több, mint egy hónap eltelt a felkészítő nap óta.

Speciális kalandok az Axiálnál

Július 6-án késő délután érkeztem meg Bajára. Kis keresgélés után rátaláltam a Malom étteremre, ahol a szállásunk is volt. A pincér rögtön fölvezetett a szobámba. A hely kifogástalan volt, rögtön láttam, hogy jókat fogok aludni itt, ekkor elzúgott egy vonat az ablak alatt, ez kicsit elbizonytalanított, de később rájöttem, hogy csöppet sem zavar a pihenésben.

Kalandok a kertészetben

  Izgatottan és kíváncsian szálltam fel a vonatra Győrben, s röpke 4 és fél óra alatt meg is érkeztem Lacihoz, az engem fogadó gazdához. Nem volt számomra ismeretlen, mivel a felkészítő napon ő volt a csapatunk főnöke, s ott már említette, hogy szabadföldi kertészettel foglalkozik Hejőbábán. Aki nem tudja, merre keresse a térképen, ott van mindjárt Hejőpapi mellett. :)

Kalandos kalandozásaim Mangalicániában

Kiskunfélegyházán kalandoztam...

Vidék Kalandom első napjai Hatvanban

Vasárnap délután érkeztem meg a Vidék Kalandom helyszínére Hatvanba, Poros Timi családi gazdálkodóhoz. Az első este az ismerkedéssel telt, illetve hazahoztuk Timi nagyobbik fiát és a két kiskutyáját a rokonoktól. Hazafelé elkanyarodtunk még megnézni, hogy állnak a búza és napraforgó táblák, illetve a dinnyeföldek melyeket a családi gazdaság művel.

Romándi kaland

2014. július 6-án este érkeztem meg Romándra. Vendéglátóm elkalauzolt a szállásomra, ami egy szomszédos faluban volt, egy vadászházban. Csodaszép táj, óriási megművelt földek, és egy szép, gondozott horgásztó látványa fogadott.

 

Kalandos napjaim

Kedd

6-kor keltünk, jött a szokásos napirend, majd a reggeli.

Kicsit összefolynak így utólag a napok, minden nap történt valami fennforgás, így lehet hogy időzavaromban összecserélem a napokat.

 

Az élet Nemesrádón

Vasárnap este megérkeztem. Nálam amúgy sem megy minden zökkenőmentesen, de amikor házigazdám azzal fogadott, hogy akkor berakjuk a kocsiba a bőröndöt és még elmegyünk kaszálni kicsit meglepődtem.

Vidéki Kaland felkészítő nap

Péntek, reggel 6.00.
A megszokott módon a telefonomból üvöltő Metallica ébreszt. Félig ébren teszem fel a kötelező és elmaradhatatlan reggeli ébresztő kávém. Aztán készülődés, irány a szekrény, keresem az aktuális napi hangulatomhoz leg inkább illő színű inget, ma legyen kék, kék finom halszálkákkal... de ÁLJ!

Disznólkodás a telepen

A 2014-es Vidék Kaland program résztvevőjeként az utazás előtti hetekben türelmesen vártam, hogy fény derüljön vidéki kalandozásaim helyszínére. Az általam érdekelt témák alapján a Program szervezői végül a maglócai Udvardiné Dr. Horváth Emőke gazda elérhetőségeit küldték el, egy sertéstelepnyi kaland ígéretével.