A várva várt nap

Nyomtatóbarát változat

Már csak 3 óra és kigördülünk a Keleti pályaudvarról, hogy megkezdjük utunkat Csíkszereda felé. De addig is felidézem és leírom a kecskeméti felkészítő nap eseményeit.

Szóval június 6-án Kecskeméten részt vettünk a felkészítő napon, ahol megismerkedhettünk különböző munkaeszközökkel, a traktorral, amit nem csak kívülről szemlélhettünk meg, hanem kormányt is ragadhattunk. Pár órávval ezelőtt még Budapest utcáit róttam, erre a következő pillanatban a széna bálák között "cikáztam" egy traktorral. Nem is akármilyennel... Az kell, hogy írjam: fantasztikus élmény volt! A traktoros bemelegítés után zsákoltunk egy kis kukoricát. Eszméletlen csapatmunka folyt, szerintem ha nem szólnak, hogy ennyi zsák elég lesz, még mindig ott lapátolnánk a kukoricát, úgy belefeletkeztünk a munkába. :)

Majd találkoztunk a csirkékkel, akiket először is "tisztába tettünk", majd megetettük őket. Mintha egy kis mosolyt is csaltunk volna a csőrükre...

Egy kis boci szünet (boci simi! :) ). Szünet után következtek a csibe mamák, hogy tojást csenjünk tőlük. Nem ellenkeztek, nem volt szükség kicselező hadműveletre. Így hát hamar összegyűjthettük a termést.

Az ebédidő elérkeztével megvendégeltek minket finom bográcsos marha gulyáslevessel. Mennyei volt! Ebéd után még körbejárhattuk a gazdaságot és még traktorozni is lehetett! :)

 

Na, de térjünk vissza a mai naphoz... mindjárt indulunk!!! :D