Újra úton az Agrya forgatócsoportja!

Nyomtatóbarát változat

Szerda hajnalban elindult  kétfős stábunk Budapestről, hogy az idei évben is megörökítse a lelkes kalandorok és gazdák fantasztikus találkozásait.

Keszthely mellett, Várvölgyben kezdtünk, jó volt megpillantani a Balatont a Köröshegyi völgyhídról, majd a sok dinnyeárust, akik az út mellett árulták a nyár zöld és ízletes gyümölcseit.
Várvölgyben Barcza Balázs gazdánál látogattuk meg Hamburger Ákost, aki elemzőként dolgozik, de most egy másik oldalát mutatta be nekünk, éppen kecskét fejt érkezésünkkor és látszólag profi volt ebben is. 

Utunk ezt követően Siófokra vezetett, ahol Németh Ági könyvtáros, irtattáros ismerkedik a virágkertészet rejtelmeivel, őt éppen a paradicsom kapálása közben sikerült meglepnünk. 

Miután Siófoknál megmártóztunk a Balatonban, Arnótra indultunk. Bénó Gáborék nagy szeretettel és finom pálinkával vártak minket. Azt est többi része kellemesen telt Szakács Roland és a kalandorok társaságában.

Ma korán kezdtük a napot Bénó Gáborral, vidéken különösen igaz az a mondás, hogy aki éjjel legény, az nappal is legyen az...

Kollár Kinga kalandorként  alaposan megismerkedett a virágok lelki életével, elmesélte nekünk, hogy a különböző virágoknak milyen alapos gondoskodást kell kapniuk és azt is, hogy a Mikulásvirág nem csak decemberben születik, hanem bizony már most sok törődést kell kapniuk, hogy decemberben ott lehessen a boltok polcain. Gábornál megnéztük, milyen egy locsolás és kipróbáltuk az egyik traktort is...

Meglátogattuk Varga Julit, aki törékeny lány létére 9 férfi társaságában végez komoly fizikai munkát Bűdi Károly gazdaságában. Károly nagyon meg volt elégedve Júlival, aki üde színt vitt a gazdaság életébe és még a legnagyobb traktort is ügyesen tudja vezetni.   

Szakács Rolandhoz délután érkeztünk, nála éppen meggyszedés folyt ezerrel, felvettük, ahogy Szűcs Boróka lelkesen és vidáman dolgozik a többi helyivel. Elmondta nekünk, hogy nagyon jól érzi magát, sok dolgot kipróbált és élményekkel tele zsákkal utazik haza, de a barátnője trikója sajnos meggyes lett...

A mai estét Szanka Pistinél töltjük, a bográcsban már rotyog a pörkölt és a grillen sül a hús, a gazdatársak pedig folyamatosan érkeznek, ezért most már ideje, hogy én is csatlakozom hozzájuk! ;)  Folyt. Köv.