Paradicsomszedéstől a méhészkedésig - 2.nap

Nyomtatóbarát változat

A mai nap is reggel 7-kor indult, paradicsomszedéssel. Pár óra alatt leszedtünk az összes pirosat. Sajnos sokan szedtek sárgát meg fonnyadtat is, ezért este 6-kor még 2-en nekiálltunk Etussal átnézni a 100 rekesz paradicsomot egyesével, és cirka 6 ládányi selejtet (értsd lecsóba való paradicsom) félreraktunk. Mert azt ugye már nem veszik át a nagybanin, csak a kispiacon lehet eladni töredékáron.
A paradicsom után következett az almapaprika, mert arra ma volt egy rendelés, így megszedtem 4 rekesszel, és végeztem a hát-nyújtógyakorlatokat rendesen, szóval a gyógytornászom büszke lehet rám. A paprika után mentünk krumplit pakolni zsákba, amit a traktor kiszántott, majd jött a cefrének való sárgadinnye kiválogatása a mezőről. Délután jött értük Laci haverja, és pálesz lesz belőlük nemsokára.
Volt még a mai nap dinnyetakargatás (mert az UV sugarak tönkreteszik a dinnyét, mint kiderült), majd a paradicsomválogatás után este 7-kor, elnyúltam a lócán. Aztán jött értem Laci tesója, és kivitt a méhekhez. Beöltöztem, és végignéztük a mézcsinálás folyamatát, majd megitattuk a kis drágákat. Van 17 családja, és ezek 2 naponta isznak meg 20 liter vizet. Durva, nem?
Napközben megint nagyon durva life storykkal találkoztam, amikről eddig kb csak hallottam, de sose hittem, hogy igaz lehet. Kemény azért ezekkel szembesülni, hogy amiről eddig csak olvastam, az itt a rideg valóság. Pest egy rohadt nagy búra, és az emberek nagyrésze elképzelni sem tudja, h itt mennyiből élnek mások, milyen kajákat esznek. Egyébiránt maximális respekt azoknak akik ennyi pénzért tisztességesen kijárnak napszámba, és a tűző napon dolgoznak napi 8-10 órákat. Egyelőre nekem ez egy szociológiai tanulmány, és napról napra azt érzem, h jobban értékelek minden pillanatot.
Holnap átállunk a nagy meleg miatt a mediterrán munkarendre, 6-kor kezdjük a paprikaszedést, aztán 13-tól a sátorban molyolunk (már aki, én tutira). De megbeszéltem Lacival, h ha már ilyen korán kezdünk, lelépnék legkésőbb 16 körül, és elnézek a helyi termálfürdőbe, mert szegény derekam kezdi megadni magát..
Egyébként ma is olyan retek voltam, h a kádfürdő után még letusoltam. De sebaj, vannak ennél nagyobb problémák is az életben! 