Orsolya - 4 nap – bővülő szókincs

Nyomtatóbarát változat

Gyönyörű szépen indult a mai nap, már csak a napfelkelte miatt is érdemes volt felkelni, itt Nyíregyházán hajnalok hajnalán (5 óra). Na meg  persze az éhes szájak már várták, hogy etessük őket, mint minden reggel. Nikivel daráltunk kukoricát, kaptak a kacsák meg a csirkék belőle. Felsöpörtük a kacsaudvart majd a nyuszikat is megetettük, vizükbe raktunk almaecetet hogy lúgosítsa a gyomrukat, a savas ételek mellett.

Piacra is kimentünk egy picikét, majd délután kimentünk a tanyára. Közben azt ki ne felejtsem, hogy a szókincsem is bővült és ezen az egész családdal jól elszórakozunk pl: pulya(gyerek),kosztos (étkes), kuszpitol (valamit súrol, valamivel ütközik). :)

Holnapi piacra szedtük az uborkát, ami már kevésbé szúrt mint az első szedésnél, paradicsomot, paprikából is többfélét, mangoldot, új hagymát. Egyszóval volt munka és a csattanó csak most jön, Misi bácsi megtanított hogyan vezessek a kis traktorral. Felpakolta rá a zöldséges ládákat én meg elvittem a kocsiig őket. Szerencsére nem tettem kárt sem az ültetvényekben sem a traktorban.

Jó érzés volt hazajönni, lefürödni a sok koszt ami a munka eredménye volt és büszkén viselem minden nap mert nagyon megéri!

Napi beszámolók:
Orsolya - 1 nap - Várom a folytatást! :)
Orsolya - 2 nap - A csirkék ura!
Orsolya - 3 nap - …kezdek ragaszkodni hozzájuk.
Orsolya - 4 nap – bővülő szókincs
Orsolya - 5 nap – Eljött az utolsó napom