Nemesrádón, azaz Zala megye szívében...!

Nyomtatóbarát változat

Augusztus 4-én érkeztem meg Patriva Nemesrádóra a Zsebők család fantasztikus, és utánozhatatlan életébe!!!

Augusztus 5-én már bele is kezdtünk az élményekkel teli kalandozásba!

Reggel 5.45-kor már Erzsikével, a falu legviccesebb "banyájával" etettük, itattuk, fejtük az állatokat!
A kecskéket: Schwarzi, Páfrány, Gizi, Mónika, Tejfel, Túró, Kisbarna, Szarvú, Hippi,...
Julcsi (a 4 éves főnökasszonyunk) pónilovait: Csinost, és Cudart
A tyúkokat, a kutyákat: Rommelt, Sári kutyát, és Ördögöt!
És persze a kedvenceinket: a MANGALICÁKAT!!!
A délutánba egy kis málnagazolás, és gyümölcsszedés is belefért, amit ki nem tenne meg, hogyha a kedvenceinek szedheti:)
Az esténket pedig a zalaegerszegi fiúk dobták fel!  :)


Augusztus 6-án 7:00-ig lustálkodhattunk, majd szintén Erzsivel, és az utánozhatatlan TÖRTÉNETEIVEL kezdtünk a munkába! Ezen a napon kétszer is megpróbálkoztunk a kecskesajt elkészítésével, de arra még nem voltunk alkalmasak… így kecsketúrónk lett!

Idén a születésnapomat, (augusztus 7.) Rádón ünnepelhettem!!! Az egész napos munka (és persze pihenés is!!!) után, Anita (a gazdánk) az egyik kedvenc tortámmal lepett meg, amivel egy felejthetetlen 19. születésnapot ajándékozott nekem! Este éjszakába nyúlóan tartott a beszélgetés a falu életéről, az emberekről, a helyzetükről, amit még jobban meg kell ismernünk, mert igen izgalmas közösségről van szó!

Augusztus 8-án Anita a reggeli kaszálás után PIHENNI KÜLDÖTT minket :)
Julcsival mentünk el kirándulni Fenékpusztára a madarakhoz, a Bivaly Rezervátumba, és még a Balatonban is megmártóztunk!!!

Augusztus 9-én a reggeli munkát az MTV-sek tették színesebbé! Majd az ebéd után a jól megérdemelt 1órás pihenő következett :) Este pedig korom sötétben próbáltuk lefejni a kecskéket 2-en, több KEVESEBB sikerrel.
Ez a nap volt SAJNOS az utolsó, így egy éjszakába nyúló beszélgetéssel zártuk ezt a felejthetetlen hetet, amelyben megígértük, hogy NEMESRÁDÓRA MÉG BIZTOS, HOGY VISSZA FOGUNK JÖNNI!!!