Málna minden mennyiségben

Nyomtatóbarát változat

Július 27., szombat

 

Úgy látszik, a nyári szünetben elszoktam a korai keléstől, de ha az ember piacra megy, akkor vásárlóként sem mehet későn, nemhogy árusítóként. A pesthidegkúti piac kb. 70 km-re van Nagyrédétől, így 1 órás utazás várt ránk és a tegnap bepakolt málnára. Még néhány fontos dolgot, mint a mérleget, napernyőt, terítőt bepakoltuk, aztán indultunk is a termelői piacra.

Mire odaértünk, a többi termelő már majdnem mindent kipakolt, de mi a málnát hamar kiraktuk. A piac 7-kor nyitott, már elég sokan ott voltak, bár azt mondták, hogy voltak már sokkal többen is. A piacon majdnem minden volt: zöldség-gyümölcs, tejtermék, húsáru, pékáru és egyéb különlegességek. Vettünk egy friss kenyeret, egy kis körözöttet, májast egy kis paradicsommal, és meg is volt a reggelink. Mivel nem volt nagy a forgalom, és hamar belejöttem az árusításba, nagyban megkönnyítettem Orsi munkáját. Talán annyira jól ment nekem, hogy Orsi felajánlotta nekem, hogy máskor is árusíthatok, ha lesz rá időm. Szerintem ez egy olyan ajánlat, amit nem nagyon lehet visszautasítani :D

Délben bezárt a piac, összepakoltunk, a szomszéd kertésztől, Attilától még egy bazsalikomot is kaptam ajándékba. A maradék málnát egy pálinkásnak adtuk el, akivel a budaörsi IKEA parkolójában találkoztunk. Itt még egy ebéd is belefért, miközben a kezdetekről beszélgettünk, illetve a magyar mezőgazdaságról és a fiatal gazda támogatásról.

A Benedek Gyümölcsfarm szörpökkel is foglalkozik és Budapesten is akad vevőjük, így a következő feladatunk ezekre a helyekre a szörpök kiszállítása. Miután ezen feladatunknak is eleget tettünk, elindultunk haza.

Útközben Orsi apukája felhívta Orsit, hogy a szamócásban levő munkásokat valahogy haza kéne hozni, mert egyikőjüknek sincs jogosítványa. Kapóra jöttem: először egy kicsit vonakodtam, mert még ekkora furgont nem vezettem, de végül megküzdöttem a feladattal. Erre nem gondoltam, hogy még munkásokat is fogok szállítani, de hát ez is hozzátartozik a gazdaságban felmerülő munkákhoz.

Otthon kipihentük magunkat, majd vacsoránál megbeszéltük a másnapi teendőket. Reggel megyek Orsi apukájával, Laci bácsival ki a földekre, úgyhogy hamar lefeküdtünk, mert ma is 5 óta talpon voltunk.