Lelkiekben búcsúzásra készülünk (2014.08.01. Péntek)

Nyomtatóbarát változat

Munka tekintetében e nap hanyagolható volt. Jóformán csak a bocikat itattam (hajnalban, búcsúztatóul született egy újabb bikaborjú). Fejés ideje alatt össze kellett pakolnom, elköszöntem a Legelőtől. Gyuri bácsi a tejjel együtt engem is bevitt a Gazdaságba. Délelőtt Gazdasszonyomnak segítettem a konyhában, sok hasznos dolgot, ételváltozatot próbáltam elraktározni a fejembe.

Ebéd után Kisgazdámmal a Nyárádszeredai Napokra látogattunk, barátaival ismerkedtem.

15 órára Fogadó gazdáink velünk együtt hivatalosak voltak az "Érték, értik?" nevet viselő értekezletre, ahol a vidék támogatásának, fejlesztésének lehetőségeit, a hagyományok, népszokások életben tartását elemeztük.

A vacsora mindenkit otthon ért. Gyuri bácsiéknál -lehet, hogy csak én éreztem így, de- különleges étkezést tartottunk. A család szép számban összegyűlt, kiemelt vendég, régi barát társaságát is élveztük... hogy a rengeteg finom ételt ne is említsem. (Megjegyzésként leírom, egész héten annyit, de annyit ettem, hogy csodálom, nem betegedtem bele! Minden nap változatos, ízletes betevő került az asztalra, egyszerűen meg kellett kóstoljak mindent. Köszönet Ella néninek az egész heti, egészséges táplálásért!)

Késő este sorjában beszivárogtunk Nyárádszeredára egy utolsó beszélgetésre, iszogatásra, táncra.