Kata - 2.nap - " Már nincs olyan sok, mint amennyi volt"

Nyomtatóbarát változat

Ma reggel önálló feladattal indítottunk. Először a bivalyokat kellett kiengednünk a karámjukbol. Nem volt egyszerű feladat feltérképezni a módszert, de aztan fogtuk átmásztunk a kerítésen be a karám ajtajához és sikerült kicsomóznunk a madzagot. Ezt megtudván a bivalyok azon nyomban versenyfutásnak eredtek. Tehát első feladat kipipálva.

 

Folytattuk a tegnap elkezdett birkafülszám felírást. Én álltam a kosár közepén azzal a feladattal, hogy a birkákat az ajtóhoz tereljem mivel az ajtó túloldalán várta őket Valentin kollega, aki rögtön fejte is őket. Ez a terelés annyira nem egyszerű ám. A birkák egyik sarokból a másikba futkostak de lukra még véletlenül sem...Úgyhogy Sanyit kellett bevetnünk...na majd ő tőle én is megtanulom...Nagyon figyeltem a fortélyokat de az igazsághoz hozzátartozik, hogy pont ugyanígy viselkedtek az állatok. Úgyhogy másik megoldáshoz folyamodtunk. No terelés...de manuális erős fogás a réshez cibálás...nyögvenyelősen kb 15 darabot felírtunk...Hogy mitől maradt annyiban?Mert persze sokszor 15 volt odabent...

Elmesélem:
Kijött hozzánk az Erdély TV, hogy egy rövid anyagot készítsenek a mai híradóba.  István gazdánkkal zajlott az interjú, épp vége lett, amikor a kosár megadta magát a birkák erős mocorgása miatt és egyszer csak darabjaira hullott...a több mint 100 birka pedig a szélrózsa minden irányába...mi pedig mindannyian könnyező nevetésben törtünk ki...Tulajdonkèppen az addig megszámlált birkáink megsemmisültek...tehát újrakezdhetjük a feladatot...

 

Kora délután meglátogatott Bennünket, jobban mondva a pácienseit a helyi állatorvos. Beoltotta a bikákat, meghallgathattuk a sztetoszkópjával milyen egy vírusos tüdőgyulladás. Nagyon érdekes volt.

Az ízletes ebéd után a fenti kosárban láttunk neki a fülszámírásnak. Oda feljutni felér egy kardio edzéssel. Mondta is Valentin hogy neki pl. szívproblémái vannak, mert nagyon kalimpál a kisszíve mikor megy felfelé a dombon. Na mikor együtt mentünk megnyugtattuk, hogy nekünk is szépen ver. Sikerült őket megnevettetnünk.

Kb. 2 óra elteltével Sanyi mondata miatt megint csak sírva nevettünk:
" Már nincs olyan sok, mint amennyi volt."(Sanyi)
Ennek igazán örültünk, mert addigra már 188 birkát felírtunk. Remèlem azért Sanyi szerint is ennyivel kevesebb lett odabent.
Szóval ma is egy csodálatos élménydús napot tudhatunk magunk mögött borzasztó sok nevetéssel fűszerezve.
KÖSZÖNJÜK!

 

*************************************************************************************

Napi beszámolók: