Kata - 1.nap - Ez a nap más mint a többi!

Nyomtatóbarát változat

Ez a hétfő reggel más volt, mint ez eddigi hétköznapok, amit az ember a háta közepére se kíván és mindig olyan gyorsan eljön.Ezt a hétfőt fél 8kor egy ínycsíklandó reggeli után a tanyán folytattuk.Nem az IRODÁBAN, A TANYÁN!

 

Az első feladatunk a fülszámfelírás volt fejéssel egybekötve, a kellemeset a hasznossal...Nagyon jól haladtunk 115 hölgybirka lett a vége. Persze mindezt a dombtetőn tettük gyönyörű táj ölelt a karjaiba.Ezután jött a sajtkészítés a tejből.Eltanultuk a fortélyokat.Majd kedves gazdánk ifj. Birtalan István elvitt minket ebédelni egy finomat hogy a délutáni munkákhoz erőre kapjunk.

Ebédből visszatérve rögtön a birkanyíráshoz kezdtünk. Igazán izgalmas volt, annyira vastag ez a gyapjú hogy el se tudom képzelni hogy bírja az állat ilyen vastag "kabát" alatt. De jó párat megszabadítottunk tőle. Ezután a disznókat megitattuk. Akik annyira felgerjedtek a vízre, hogy mindannyian két lábon álltak és várták, hogy pancsolhassanak meg igyanak. Sikeres itatás után vittem talicskával némi eledelt a fekete arcú németeknek.Ők is nagy örömmel fogadták az ebédjüket.Hát még utána, hogy kicsit rendbe tettük a lakásukat.Meg játszadozni is akartak velünk.Természetesen délután István Gazdánk is besegített példamutatóan.Nagyon jól ment a közös munka, többször is megdícsért Bennünket.

 

Az este folyamán pedig jött a jól megérdemelt szabadidő, amit persze Istvánnal együtt töltöttünk.
Ez az igazi VENDÉGSZERETET!

 

**************************************************************************

Napi beszámolók: