Ibolya - 1 nap - Még áll a kertészet...

Nyomtatóbarát változat

Szóval reggel megérkeztem. Én egy kertészetbe! Én, a növény- sorozatgyilkos! Nagyjából egy éve tettem le a lakásom benövényesítéséről, miután már a kaktuszokat is gyakorlott módszerességgel sikerült eltennem láb alól.

Csak remélni tudom, hogy a hét végére túlél engem ez a kertészet és Gábornak nem kell profilt váltania miattam. :) Tehát ma megtanultam, hogy a zöld növény- virágos növény felosztás némiképp árnyaltabb.

Muskátlikkal kerültem testközelbe es rájöttem, hogy egész hálás növények ezek és annyi igénytelenség van bennük, hogy lehet, érdemes lennem próbálkozom velük a balkonra. Aztán krizantem palántákat ültettem cserepekbe. Kvázi vezeklésként a sok kitöltött növényéletért?

Végül konklúziókent levonhattam, hogy...hat elég melós es piszkos dolog a maga módján ez a kertészkedés. Es hogy az üvegházban meleg van. Sokkal melegebb, mint odakint.
De a mai este végére még áll a kerteszet.

****************************************************************************

Ibolya rövid bemutatkozása:

Munkahelyed:
Egy multi cégnél végzek könyvelést svéd nyelven, emellett nyelvet oktatok magán tanítványoknak és fordítással is foglalkozom.

Miért jelentkeztél a programra:
Kihívásnak érzem. Szeretem a természetet és szerintem az átlagosnál jobb állóképességgel rendelkezem. A kutyámmal gyakran teszünk hosszú túrákat. A gimnáziumban biológia tagozaton végeztem, gyakran mentünk terepgyakorlatokra, majd ösztöndíjasként Svédországban szintén ilyen vonalon tanultam.

Van-e bármilyen mezőgazdasági tapasztatod:
A már említett svédországi tapasztalatok mellett szüretelés a szüleim kertjében.

 

Fogadó gazda: Bénó Gábor
település: Arnót (B-A-Z)
terület: virágkertészet