Homok és trágya

Nyomtatóbarát változat

Szerdán reggel 6 órakor fogtak munkára minket. Arrébb kellett lapátolni pár köbméter kövé tömörödött homokot az egyik istálló mögött, mert útban volt. Először kizárólag lapátokkal fogtunk hozzá, de később kiderült, hogy az édeskevés ide.

Az egyik segéd, Valter hozott ásót és csákányt nekünk, hogy jobban menjen a munka, valamint ő is beállt segíteni nekünk. Valójában gyorsabban csinálta, mint mi ketten. Ekkor ismét megtapasztaltuk, hogy mi vagyunk a puhány városiak. Jó két és fél óra alatt készen is lettünk. Gyors reggelit követően újabb ganézási hadművelet következett, az egyes istállóba hívtak minket. Itt lovak alól kellett kihordani talicskával a ganét.

Ez már nem volt annyira szagos, mint a tegnapi, de kellőképpen sok volt. Miután kihordtuk, behúztuk az istálló elé letett szalmabálát, amit ki kellett teríteni vasvillákkal. Ez még mindig nem úgy ment nekem, mint szerettem volna, de már jobban ment, mint az elején, egyre több szalma maradt a villán a célig. A következő feladatunk az elletőben, a disznóólnál akadt. Az egyik aknát, ami teli volt disznótrágyával, ki kellett szedni, és furikkal ki kellett hordani. Ez az akna kb 1x1 méteres, de 1,3 m mély volt, az aljából igen nehéz volt kiszedni a földszerűvé összeállt disznóganét, anélkül, hogy eltörtük volna a lapát vagy a vasvilla nyelét. Az akna lefedése, a vasbeton fedlap sikeres nem beejtése után elmentünk egy jóízűt ebédelni. :)

Ebéd után megnéztük, hogyan történik egy disznó mesterséges megtermékenyítése katéterrel. Elég pikáns a művelet, főleg, hogy közben a koca hátát úgy kell masszírozni, mintha igazi lenne az akció.

A délután többi részében Katival elmentünk körülnézni a környéken, valamint a következő napi agryás buli helyszínére mentünk, a Tiszavirág kempingbe (igen, ez itt Pista bá reklámjának a helye :) ), a Holt-Tiszához.