Hogyan lettem Vidék Kalandor?

Nyomtatóbarát változat

Egyik nap egy pályázatfigyelő oldalt böngésztem az interneten, beleolvastam az érdekesebbnek tűnő pályázatokba, hátha találok valami hasznosat. Így bukkantam rá az AGRYA Vidék Kaland nevű programjára is. Ekkortájt kezdtem érdeklődni a gazdálkodás iránt, szóval ez egy szerencsés egybeesés volt. Budapesti fiatalként nem sok tapasztalatom van a témával kapcsolatban, szinte csak annyi, amit a tévében és az interneten láttam, olvastam. Éppen ezért jelentkeztem a programba, mert egy jó lehetőségnek tartottam, hogy megismerjem egy gazdaság mindennapjait.

Miután befejeztem a gimnáziumot, elhatároztam, hogy ezentúl csak olyasmit fogok tanulni, ami érdekel, és azt is lehetőleg gyakorlati úton, tapasztalatszerzéssel. Egyébként webfejlesztéssel és honlapkészítéssel, valamint kisebb elektronikai javításokkal foglalkozom, szóval a mezőgazdaság igencsak távol áll a megszokott munkámtól. A pályázat első olvasásakor elbizonytalanított az a rész, hogy videót és minden egyebet is szeretnének készíteni rólam, mert általában nem szeretek a figyelem középpontjában állni, de másnap újra megkerestem a leírást, nem hagyott nyugodni a dolog. Végül elhatároztam, hogy kitöltöm a jelentkezési lapot, beküldöm és lesz ami lesz. A szőlészetet és a kertészetet jelöltem be rajta. Nemsokára be is hívtak egy személyes beszélgetésre a Pillangó utcába, ahol találkoztam a szervezőkkel és elkészítették velem az első interjút. Kis idő elteltével e-mailben értesítettek, hogy beválogattak a Kalandorok csapatába, tehát lehetőségem van ellátogatni egy fogadó gazdához egy hétre. „Felvételt nyertél… részvételi szándékodat továbbra is fenntartod?” - Naná, ki nem hagynám ezt a kalandot!
Így lett belőlem is Vidék Kalandor, majd megtudtam hogy Poros Tímea lesz a fogadó gazdám, aki Hatvanban lakik, és növénytermesztéssel foglalkozik.