Game over - 5.nap

Nyomtatóbarát változat

Vége. Annyira gyorsan elrepült ez a pár nap, hogy el se hiszem. Végül Laciéknál aludtam, a feleségével éjszakába nyúlóan dumáltunk, amíg Laci kint éjjeliőrködött a kertészetben. Reggel 6-ra jött értem, mert elhúzódtak kint a dolgok (szóval hiába keltem 5-kor :), és bevitt a piacra, hogy segítsek Karcsi bácsinak árulni. Ma is irtó fílinges volt, majd 10-kor lépnünk kellett, mert jöttek a riporterek Bábára. Nagyon para volt az egész (nem vagyok én hozzászokva a sajtóhoz :), csináltak egy videóinterjút, és készült egy újságcikk is. Épp 5 perce olvastam a cikket, sztem nagyon jó lett! Kíváncsi vagyok rá rendesen, papíron, fotókkal, tördelve, de az biztos, h már ez is örök emlék marad. Ki kellett mennem almapaprikát szedni, meg sárgadinnyét pakolni, és "spontán" fotók készültek a kertészet közepén. Aztán az újságírók hazahoztak pestre.
Nehéz volt a búcsú, maradtam volna még hetekig. A többiek nem gondolták, h így beilleszkedek, és ennyire megszeretem őket. De hát miért is ne tettem volna? Csak jót kaptam tőlük, és lelkileg, mentálisan millió új élmény ért. Nagyon jó volt kikapcsolni a pesti pörgésből, az irodai klímából, és dolgozni a földön a 40 fokos napsütésben. Szellemileg teljesen felfrissültem, mintha hetekig lettem volna távol. A csajok sajnálták, hogy este már nem megyek velük Majka koncertre, és hiába Majka messze nem az én világom, még akár mókás is lehetett volna.. Pakoltak egy 15 kilós dinnyét, meg mellé vagy 5-5 kg paprikát, paradicsomot, így holnap nagy lecsófőzés lesz, úgyse ettem még egy jót az idén!
Most már itthon vagyok, dolgozom fel mentálisan a sok élményt, a sokkot, a 2 világ óriási különbségét. Lassan összeszedem magam, húzok locsolni, és karbantartani a sok zöldséget, amit sikerült bolond fejjel összeültetni a közösségi kertparcellámon:) Viszont jövőre már okosabb leszek, és máshogy ültetek. Rengeteg mindenre jó volt az elmúlt 1 hét, és tudom, hogy hiányozni fog. Jó lenne havonta egy hetet távoltölteni a nagyvárostól, és végezni egy kis fizikai munkát, a nonstop irodai ülés helyett. Remélhetőleg a kapcsolat megmarad, és kora tavasszal lenézhetek megint, és megtanulom a palántázás rejtelmeit.