Felezőbuli

Nyomtatóbarát változat

A szerdai napom nem túl korán kezdődött, de annál izgalmasabb volt. Természetesen ismét kihajtottuk a birkákat és elláttuk őket, de a mai napra körmölés volt a fő feladat.
Megmutatták, hogyan kell szakszerűen levadászni a birkát, leültetni és körmölni, majd az egyedi receptúra szerint készült krémmel kellett bekenni a birkák körmét.
Az elkapással még nem is voltak olyan nagy problémáim, a bajok ott kezdődtek, hogy a birka és az én súlyom kb. megegyezik. Tehát nem vagyok elég nehéz ahhoz, hogy ne mozogjon, miközben én bűvészkedek a késsel a körmén, így elég nehézkes volt megvalósítani a pedikűrt illetve manikűrt. Igyekeztem helytállni és sikerült is egy egész birkát megkörmölni, kisebb nagyobb segítséggel.
A körmölés után Bandi tartott nekem elméleti eligazítást. Betekintést nyújtott a fene nagy bürokráciába és az állatok körüli papírmunkák tengerébe.
Este összegyűltek a környéken kalandozó fiatalok és a fiatal gazdák egy másik tanyán. Slambucot sütöttek vagy főztek. Ez az étel hasonlít a krumplistésztára csak nincs benne hagyma, paprika viszont szalonna van. Elkészítés: szalonnát le kell pirítani, majd a krumplit belerakjuk és felöntjük vízzel, hogy ellepje, utána belerakjuk a tésztát is, illetve fűszerezzük. Megvárjuk, míg összeáll és meg kell forgatni illetve hajtogatni 32/33/40-szer, ezt sajnos nem sikerült kiderítenem, hogy pontosan hányszor. Az biztos viszont, hogy a slambuc forgatása nem épp nőnek való feladat, de Bandi uralta a helyzetet és még ki sem borította annyira.
Egyébként ez az étek nagyon megfelelő szegény koleszosok pénztárcájának, mert olcsó, de finom. Az este további részében beszélgettünk és degeszre ettük magunkat.