Esős idők

Nyomtatóbarát változat

Ma, csütörtökön is a szokásoshoz képest későbbi kelés volt betervezve, éjszaka jelentősebb csapadék esett, és reggeli közben a rádió sem mondott túl sok biztatót: borult, hideg, szeles időt, záporokkal, zivatarokkal tarkítva. A bálázás ma is elmarad…

Benedek Laci bácsival kimentem a málnáshoz, megnézni mi a helyzet. Nagy sár van, de kéne ma szedni. Megnéztük még a mellette lévő meggyest, mesélt róla minden érdekeset, majd visszatértünk a bázisra. Kis szünetet követően elindultunk az elromlott tárcsázót szerelőknek segíteni, leadni a növényvédőszeres göngyölegeket, majd elmentünk a málna ültetvényhez. Itt ekkora végeztek a málnaszedéssel a sárral, hideggel és széllel dacolva a szedők, lemértük és elszállítottuk a ládákat.

Hazafelé beugrottam a nagyrédei borászati üzembe pár üveg borért szuvenírként, sétáltam egyet még, majd benéztem a pékségbe némi péksüteményért, és a legfrissebb hírekért a község életéből, két percben.
Épp a tegnapról megmaradt isteni gulyáslevesemet kanalaztam, mikor Albert ugrott be hozzám, hogy menjünk be Gyöngyösre egy rövidet billiárdozni, nem volt mit tenni, mentünk. Szemerkélő esőben értünk haza, csak nem akar ez a fránya időjárás javulni, hol van már az a hét eleji kánikula!