Egy napi turistáskodás

Nyomtatóbarát változat

Egy hét elteltével a kalandorok kaptak egy nap pihenőnapot, így „Levi gazda” vezetésével ellátogattunk a Gyilkos-tóhoz és a Békás-szoroshoz, útba ejtve a Karcfalvi erődtemplomot, valamint a Pongrác-tetőt. Az erődtemplom jelenleg felújítás alatt van, de nemsokára kész lesz, már jelenleg is látogatható, ezt is érdemes megnéznie mindenkinek, aki arra téved. A Pongrác-tetőről pedig gyönyörű kilátás nyílik a Gyergyói-havasokra, itt még kokojzát, vagyis áfonyát is szedtünk. A Gyilkos-tónál már sok volt a turista, de egy csónakázásra mi is beneveztünk. Majd egy Ciuc sör elfogyasztása után indultunk tovább a Békás-szoroshoz. A szorosban végig árusok próbálják értékesíteni portékájukat, aminek sajnos szinte 100%-a „Made in China” termék, ha valaki igazi erdélyi szuvenírre vágyik itt csak a kokojza pálinkát tudom ajánlani, de azt általában pult alól kell kérni.:)
Hazafelé még megálltunk Gyergyószentmiklóson, szintén egy Ciuc sör erejéig, majd Madaras felé vettük az irányt, ahol Levi látott minket újfent vendégül. Itt már a fogadó gazdák is bekapcsolódtak, és elindult a sztorizgatás - kivel mi történt az egy hét alatt- némi pálinkázással és sörözéssel egybekötve. Itt sem maradhatott el természetesen a kiadós, sokfogásos vacsora, amihez még zenészeket is rendeltek nekünk. A buli végén viszont már kezdett mindenkiben tudatosulni, hogy már csak pár napunk van hazaindulásig, ettől eltekintve a hangulatra most sem lehetett panasz.:)
Bár jólesett ez a pihenőnap mindenkinek, de a többi kalandorral egyetértésben a turistaprogramnál sokkal inkább élveztük a "dolgos hétköznapokat".