Dinnye overdose - 3.nap

Nyomtatóbarát változat

A mai nap reggel 5-ös ébredéssel indult, Laci 5.30-kor szedett fel, és negyedóra múlva már kint is voltunk a kertészetben. Sárgadinnye-szedéssel indult a nap, 4-en mentünk végig a sorokon, és bentről kifele adogattuk a dinnyéket, amiknek egy része eladásra kerül, a kevésbé jók meg mennek a cefrébe. 8 órakor megpihentünk egy kicsit, reggeli, majd vissza a dinnyésbe, immár megszaporodva, 6-osban. Úgy még gyorsabban ment a szedés, de eszméletlen sok dinnye megért 2 nap alatt, és több óra kellett, hogy végezzünk.
11 körül megjelent két Miskolc környéki fiatal, akik kitalálták, h elvinnének 2 utánfutónyi görögdinnyét, így 4-en beálltunk megpakolni a kocsit, és olyan 30 mázsa dinnyét felpakoltunk. Miután megraktuk a kocsit, átmentünk a Laciék tüzéptelepéről maradt hídmérleghez, és ott mázsáltunk. Nem egy mai szerkezet, de 1% eltéréssel mér.
A délután folyamán megszedtem több rekesz uborkát (szúr mint a nyavalya, de ma már volt eszem, kesztyűben, metszőollóval végeztem a műveletet), majd beültem a klímás kisteherbe, és vezettem végig a dinnyeföld mentén, amíg a fiúk dobálták fel a reggel leszedett dinnyéket. Az se volt azért egy leányálom, gyökkettővel tolni az úton a dízeles autóval, és folyamatosan játszani a kuplunggal, de a klíma miatt már bármit bevállaltam volna. 
Amikor végeztünk a szükséges munkákkal, Laci visszadobott délután 4-kor a városba, így egy gyors fürdés után elléptem a termálfürdőbe. Ott a beállt derekamat kiáztattam a 40 fokos termálvízben, és amikor már ájulásközelire masszíroztattam magam a csobogóval, akkor úgy döntöttem, hogy irány a szálló, vacsora, és pihenés. Szundítottam is 1 órácskát, nemrég keltem, de még mindig olyan vagyok, mint akit agyonvertek. Holnap szintén 6-kor indul a munka, de most piaci árust fogok játszani délelőtt a városi piacon. Állítólag a csütörtök sűrű nap, elkel a segítség. Kari bá, a piacos ember amúgy tökjó arc, biztos elszórakoztat majd, míg kint leszek.
Ja, és még egy dolog. Tiszaújváros egy baromi élhető bringás hely. Mindenhol bringaút, tárolók, és tudnak közlekedni az emberek. Komolyan mondom, felüdítő! De a rendőrök büntetnek ezerrel, mindenért. Úgyhogy itt mindenki hordja a kukásmellényt falun éjjel-nappal, a hiánya egy 5e ft-os csekket von maga után. Szigorúan tilos bárkit is csomagtartón szállítani, az 15e ft-ért megy. Évát, az egyik napszámost, egy ismerőse szállította haza munka után a kertészetből nemrég, és a rendőr elmeszelte őket. Hihetetlen, hogy olyan embereket húznak le, akiknek alapból sincs sok pénze. Éva ezért a pénzért szinte egy hétig dolgozik. Durva, nem?