Csíkdánfalva 2014.08.03

Nyomtatóbarát változat

2014.08.03-án reggel 7.20-ra megérkeztünk Csíkszeredára. Vártak minket a székely gazdák.

Üdvözlések után elment a csapat egy része Csíkmadarasra, ahol egy kicsit pihentünk,beszélgettünk.

A gazdám Lukács Gábor már ott várt. Én elmentem vele Csíkdánfalvára. A két település egymás szomszédságában van.

 

Családias hangulat fogadott Gábornál. Megismerhettem feleségét  Máriát, kislányát Szilviát becenevén Sziszike, legkisebb gyermekét, fiát Csongit. Gábor szomszédságába lakik testvére és testvérének családja, valamint édesanyja.

Aznap Csíkdánfalván falunap volt. Gábor pedig részt vett a főzőversenyen. Az utánfutóra fel voltak pakolva azok a dolgok,amik a főzőverseny helyszínén kellettek.

Első kalandom egy főzőverseny volt. Persze nem sokáig lehettem , mert du. menni kellett a találkozóra Csíkmadarason. Ennek következtében én nem ehettem a helyszínn a képen látható sertéspörköltből. DE NAGYON FINOM VOLT. Már amit készültekor kóstoltam belőle.

A főzés igen rutinosan és gyorsan ment.

Du. 3-kor csíkmadarason voltam a találkozón,amit érkezésünkre terveztek.

A nap hátralévő részében vártuk birka pörkölt elkészültét csíkmadarason. Társalgás és később élő zene ment. Az élő zene hegedűk, nagybögő és ének volt. Ismert magyar, székely mulatós zenéket húztak a pörkölt mellé. 

Később estefelé már becsatlakozott a társaság tánccal, énekkel a zenészek mellé.

Gábor helytállt a csíkdánfalvi falunapon. Késő este pedig cenzúrázva csak annyi, hogy jó nagyot buliztunk a csíkdánfalvi falunap záróestjén, amit sokmindenkinek ajánlok.