Alexandra - 1 nap - Fantasztikus volt ez a nap!

Nyomtatóbarát változat

Reggel fél6-kor volt ébredés. A tyúkok megetetésével kezdtük a napot. A táp és a víz adagolás, kiosztás volt a fő feladat, de megismerkedtem a darálóval is, ami a tyúkok etétéséhez nélkülözhetetlen.
Emellett reggel István Gazda összeszedte a darázsfészkeket, amit elégettünk.
Ez után indulhatott csak a nap. ;)

Megtankoltunk, reggeliztünk.
Felvettük a segítségünket, Szabolcsot. Ő itt a gazdaságnál az alkalmazott. Kimentünk egy tanyára, ahol az aratás következett.
Mivel reggel még csepergett az eső, így nem tudtunk egyből nekilátni. Addig kitakarítottuk a kombájn és a traktor szűrőit, illetve megismertem a kombájn belsejét, külsejét, működési elvét. Roppant érdekes egy szerkezet.
9 óra felé, amikor az idő kitisztult, neki láttunk az aratásnak. Volt szerencsém ebbe is belekóstolni és kipróbálni. Vezettem kombájnt és arattam is vele. Maradandó egy élmény lesz számomra. A vezetése könnyű, de az aratásnál rettentő sok mondenre kell figyelni, amit nem is gondolna az ember. Nem egy könnyű feladat.

Délután 4 fele végeztünk, majd kilátogattunk egy kertészetbe. Friss dinnyéért mentünk, közben a kertésztől sok tanácsot kaptunk, mikor is érett egy dinnye. Tanulságos látogatás volt, hiszem ezt minden nyáron otthon is alkalmazhatjuk. ;)
Dinnye után kukoricát is főztünk.
Vissza kellett mennünk a telepre, ahol megetettük a kutyát és ahova a kombájn is addigra visszaérkezett, mivel a városon át kellett jönnie és nagyon lassan haladhat.
Itt mèg nem volt vége a napnak. Ellenőrzés képpen meglátogattuk a meggyest, hogy mennyi termés van még a fákon, kell-e még szedni.

 

Napi beszámolók
Alexandra - 0 nap - Csak bírjuk szusszal
Alexandra - 1 nap - Fantasztikus volt ez a nap!
Alexandra - 2 nap – El vagyunk kényelmesedve
Alexandra - 3 nap – Már egyedül tárcsázok!
Alexandra - 4 nap – Slambuc
Alexandra - 5 nap – Az elmúlt hét csodálatos emlékeket hagyott maga után!