3.nap: Annyira jó itt!

Nyomtatóbarát változat

Erre a napra mást terveztem, úgy gondoltam, hogy a gazda édesanyjával tartok.

Megbeszéltem vele,hogy besegítek a főzésbe. Tetszett amit láttam! Egy percre sem ült le a néni, "kiszolgálta"  az összes dolgozót. Reggelit, kávét, ebédet készített.Gondoskodott a nagy melegben a folyamatos ital utánpótlásról. A  fiatalokat megszégyenítő lendülettel tevékenykedett egész nap a a közel 60 éves asszony. Aktívan részt vett minden munkafolyamatban és a humora mindenkit jókedvre derített. Nagyszerű ember.

Otthonos mozogtam,  és már a munkát sem vettem annyira komolyan, két répaszedés között bohóckodásra is elcsábultam, mezítláb szedtem a répát, rendkívül jó móka volt.
Az egyik dolgozó kisfiával nagyon összebarátkoztam, délután  viccből  a székhez  kötözött, ezzel jelezve, nem szeretné, hogy majd visszamenjek Budapestre!
Szerdán már nem csak a gazda édesanyja, édesapja, sógornője, nagybátyja, hanem nagymamája is csatlakozott a munkához. Gyerekből sem volt hiány, gazda testvéreinek gyermekei  a vakáció alatt sokat vannak a nagyinál, így legtöbbször ők is ott játszottak körülöttünk, nagy örömömre!
Jó volt látni az összetartozást.
Kint a tanyán szüksége van a gyerekeknek a kreativitásra, hogy  egész nap lekössék magukat, tetszett ahogy és amiket játszottak, például időnként a csizmámba csempésztek répát! :-)
Munka után az egyik dolgozó-családtag szülinapját is megünnepeltük, volt pezsgő és torta is!