Indul a hétfő, vár a munka

Nyomtatóbarát változat

A vasárnap esti arnóti fogadtatásom és kellemes időtöltés a Bénó testvérekkel sejtette a másnap dinamizmusát és fejlődési vágyát. Hát nem tévedtem, csak annyiban, hogy még intenzívebb és jókedvűbb volt a nap mint amire számítottam. Kora reggel, mikor a hőség még nem terít el mindent, megkezdtük a dugványozást, a krizantének legyökereztetéséhez. Ezt sem akárhogy kell csinálni, mert előtte be kell porozni, végül is így szép az élet:: De a viccet félretéve, a mai lerakott adag 30000 kis krizantén dugványt számlált és közben még rengeteg apró de fontos tennivaló akadt, amihez gyors és ügyes kezek kellettek.

A munkát csak a nap forrósága nehezítette. De a motiváció és a munkakedv megmaradt, ami nekem nem tűnik átlagosnak a mai rohanó és széthúzó világban.. Az itt dolgozó asszonyok mind régóta űzik ezt a foglalkozást és elég gyorsan kiderült, hogy a család nemcsak jó foglalkoztató, azaz korrekten fizet, ami ebben a szférában sajnos nem mindig olyan egyértelmű, de ami még fontosabb, hogy kedvesen, emberhez méltóan bánik a dolgozókkal..és ez tényleg a kulisszák mögötti moraj és testközeli élmény..nem egy felületes interjún elhangzott szöveg.

Miután a nap kemény munkával eltelt és az itt dolgozók már tovább álltak, a Bénó család tovább pörgette az eseményeket. Az üzlet ugyanis szemmel láthatólag is csak akkor tud menni, ha mindenki hajt a saját ügyességeit bevetve, időt és energiát nem sajnálva. A haladás motorja pedig itt nemcsak a profit hanem a környezetileg is megtérülő üzleti-lehetőségek szüntelen keresése. Ezt inspirálja az esti közös elmélkedés és a holnapi nap szele ..