Hírek

Matematikus, web-programozó, néprajzkutató és köztisztviselő városi fiatal az AGRYA 2013-as Vidék Kaland Programjában!

Az idén harmadik alkalommal megszervezett Vidék Kaland Programban június közepétől 43 városi fiatal ismerkedhet meg a vidéki és gazdálkodói élet szépségeivel és nehézségeivel. A 142 pályázóból kiválasztott 35 év alatti fiatalok 5 napot tölthetnek fizikai munkával magyarországi, vagy 10 napot székelyföldi családi gazdaságokban. Dinnyetermesztő, szőlész-borász, juhtenyésztő és őshonos fajták tartásával foglalkozó gazdaság is megtalálható a fogadó helyszínek között. A program 2013. június 7-én a kiválasztott fiatalok „traktoros tréningjével” indul.

Letölthető dokumentumok

Vk_resztvevok_netre.pdf 42.74 kB pdf

Filmek a székelyföldi fogadó gazdákról és hozzájuk kiutazó fiatalokról

 

Székelyföldi kiutazók és a fogadó gazdák bemutatkozó filmjei a Vidék Kaland Youtube csatornán! Klikk ide:

http://www.youtube.com/videkkaland

2013-ban újra Vidék Kaland! Már Székelyföldre is utazhatnak az érdeklődő városi fiatalok!

2013-ban újra indul az AGRYA nagy sikerű, EU díjnyertes kommunikációs programja, a Vidék Kaland. A múlt évihez hasonlóan városi fiatalok töltenek el egy-egy hetet fiatal gazdáknál, munkával, a gazdaság napi életének résztvevőiként. A városi fiatalok élményeit, a kalandjait az Interneten, a www.videk-kaland.hu weboldalon keresztül lehet nyomon követni. 2013-ban már Székelyföldre is utazhatnak az érdeklődő városi fiatalok. A résztvevőket pályázaton keresztül választja ki az AGRYA. Jelentkezni 2013. április 19-ig lehet.

Ki ezek a "kalandorok"? Bemutatkozó filmek a YouTube csatornán.

A Programban résztvevő városi fiatalok bemutatkozó filmjei elérhetők a YouTube csatornán! Csak egy klikk a jobb sarokban a YouTube ikonra és indulhat a mozi :)

Elindult a Vidék Kaland - Traktoros tréning Kecskeméten

40 városi fiatal és 15 fiatal gazda vett részt a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA, idén másodjára megrendezett Vidék-Kaland programjának felkészítő napján Kecskeméten. A kalandorok Hegedűs Zsolt tanyáján próbálhatták ki a traktorvezetést, emellett betekintést nyerhettek a trágyapakolás, takarmányzsákolás és baromfitartás rejtelmeibe.

Orvos, zenész, ipari formatervező és ingatlanközvetítő városi fiatal is vidéken kalandozik az AGRYA 2012-es Vidék Kaland Programjában

Az AGRYA 2012. évben második alkalommal hirdette meg a Vidék Kaland Programot. Ennek keretében városi fiatalok tölthet el egy-egy hetet fiatal gazdák által vezetett gazdaságokban. A résztvevőket pályázaton választja ki az AGRYA, amelyre a múlt évinél jóval többen, összesen 132-en jelentkeztek. Hasonlóan a múlt évihez a jelentkezők többsége hölgy és budapesti, vagy vidéki nagyvárosi fiatal. Örömteli változás a múlt évhez, hogy többen vannak nem felsőfokú végzettségűek a jelentkezők között. A múlt évben 1 fő kivételével csak diplomások vagy felsőfokú oktatási intézmények hallgatói jelentkeztek. Így az idei jelentkezők jobban reprezentálják a fiatalokat, mint társadalmi réteget.

Rádió reklám a Programról

Itt letölthető a Programmal kapcsolatosan készült rádió reklám szpot.

 

https://sites.google.com/site/akepekhez/kepek/farm.mp3?attredirects=0&d=1

Április 27-én kezdődnek a személyes meghallgatások!

Április 27-én megkezdődik a Vidék Kaland Program jelentkezőinek személyes meghallgatása. A jelentkezések sorrendjében hallgatjuk meg a jelentkezőket.

A személyes meghallgatás egy kötetlen, oldott hangulatú beszélgetés. Nem vizsga, hanem ismerkedés!