Alexandra - 2 nap – El vagyunk kényelmesedve

Verzia pre tlač

Elérkezett a második nap is itt a gazdaságban. Nekem olyan mintha hetek óta itt lennék, annyi új információval lettem gazdagabb és annyi sok mindent tanultam, ami persze a hasznomra lel.

Roppantul érdekes ezek mellett is az itt élő emberek tájszólàsa. Sok esetben vissza kérdezek, hogy megértsem, amit mondanak. Olyan jó csak hallgatni is, ahogy ilyen "ízesen" beszélgetnek. :)

Reggel a már betanult módon, irány a tyúkok etetése, itatása, tojás keresés. Természetesen a reggeli sem maradt el, így egy remek tojás rántottával indítottuk a napot, szalámival, cukkinivel és némi sajttal. Elképesztő finom volt, plàne a teraszon, jó levegőn.

Az alkalmazottat kivittük a földekre tárcsázni. Mi pedig elmentünk a szàrítóhoz és az előző napi aratás termékét, amit átrostáltattunk, a leméretés után,  sorra átszállítottuk máshova, hogy kiszáradjon.
Itt megismerkedhettem a másik Gazdával Vrancsik Andrással. Besegítettem egy kis zab szellőztetésbe, átforgatásba.

Haza érkeztünkkor már várt Ágnes, a fogadó Gazda testvére és következett az újabb feladat.
A gyümölcsösben, meggyet ellenőriztünk, hogy maradt-e a fán cefrének. Ehhez be kellett járnunk a teljes területet. Sajnos nem volt már meggy. :(
Ezután volt egy kis szusszanás, amivel felkészültünk az igazi kihívásra. Korpát zsákoltunk, pakoltunk.
Idáig ez volt a legkimerítőbb munka, hiszen rengeteget zsákoltunk, ami hajolással, kézi munkával, erővel jár. Ez egy irodistának valóban kemény álloképességi megpróbáltattatás.

Elgondolkodik az ember, hogy mennyire is el vagyunk kényelmesedve minden nap egy irodában. Ez csak az tudja aki csinálja.
Egy kamionnyi korpa zsák utàn,  egy kis ebéd következett. Nagyon jól esett a sok munka után. Paradicsom leves betűtésztával és rántott szelet, törtkrumplival, az egyik kedvenc menü. ;) Természetesen dinnyével :p Megnéztük a tárcsázást. Ezt szintèn kipróbálhattam és traktort vezettem ismét. Óriási.

Majd amire senki nem gondolt...így alakult a napi rend. Birkákat csoportosítottunk. A hétvégi lagzira készülve kiválasztottunk 5 kost, ami levágásra kerül és külön válogattuk a jerkéket is.
Elképeztő élmény volt őket befogni. Bár az eleje kicsi vacilálással és tétlenkedéssel indult, de végére szuper csapatot tudtunk magunkénak. ;)
Egy kis segítséggel Andrásék ( másik Gazda) megmutatták, hogy kell a barikat megkörmölni.

Utána jöhetett a csere-bere, egyik helyről elszállítani a másikra.
Estére végeztünk, így már csak a késői vacsira jutott időnk, amit a helyi legfinomabb pizzazójából intéztünj. :) Egy üveg bor mellett kellemesen elbeszélgettünk , elfáradtunk és most lepihenünk.
Holnap újabb izgalomba lesz részem abban biztos vagyok. Itt minden nap ér valami meglepetés és valami új, ami vár még Rám. :)

Napi beszámolók
Alexandra - 0 nap - Csak bírjuk szusszal
Alexandra - 1 nap - Fantasztikus volt ez a nap!
Alexandra - 2 nap – El vagyunk kényelmesedve
Alexandra - 3 nap – Már egyedül tárcsázok!
Alexandra - 4 nap – Slambuc
Alexandra - 5 nap – Az elmúlt hét csodálatos emlékeket hagyott maga után!