Vankó Csilla blogja

2 nem átlagos nap történései

Ma kb. 15000 többfajta krizanént dugványt törtünk, majd ültettünk. A fóilasátorban már 8 körül megcsapott a forrongó nap sugara. Be kell valljam, itt én voltam a leggyengébb láncszem, mert a többiek jobban bírták nálam. A dugványozás már jobban ment a melegházban, s a párásítónak köszönhetően sikerült időnként végre fizikailag is kellemesen érezni magam munka közben..de hát tizenezer darab növény az tizenezer és őszintén szólva elgondolkodik az ember közben azon, amin Gábor is folyton töri a fejét: hogy is lehetne ezt könnyebben, gépesítve megoldani, főleg, hogy a kereslet sokkal több kínálattal is elbírna.

Mikor még a mikulásnak is melege van

"Az országos napi melegrekord eddig 35,3 Celsius-fok volt, amelyet 1968-ban Miskolcon mértek. Az új június 19-ei országos csúcs 35,5 fok, amelyet Bugacon mértek." 

Ezt mondta a hvg ma, de szerintem ez még mind semmi..mi a fólia sátorban kezdtünk, s ott, bár nem mértem, de  fenti csúcshőmérsékletet nagyvonalúan túlszárnyalta a helyi ..mindeközben szedtük a köldökig érő gyomot és őszintén szólva már nem tudtam bemérni hol izzadok, vagy leginkább hol nem..szerencsére 9kor átvonultunk a melegházba, s nekiálltunk a tegnap érkezett bébi-mikulásvirágok helyét előkészíteni. Aztán jött a teljes helyátrendezés és cserépbe ültetés..fogalmam sincs mennyi mikulás virág volt, de rengeteg.

Indul a hétfő, vár a munka

A vasárnap esti arnóti fogadtatásom és kellemes időtöltés a Bénó testvérekkel sejtette a másnap dinamizmusát és fejlődési vágyát. Hát nem tévedtem, csak annyiban, hogy még intenzívebb és jókedvűbb volt a nap mint amire számítottam. Kora reggel, mikor a hőség még nem terít el mindent, megkezdtük a dugványozást, a krizantének legyökereztetéséhez. Ezt sem akárhogy kell csinálni, mert előtte be kell porozni, végül is így szép az élet:: De a viccet félretéve, a mai lerakott adag 30000 kis krizantén dugványt számlált és közben még rengeteg apró de fontos tennivaló akadt, amihez gyors és ügyes kezek kellettek.