Tóth Bence Gergely blogja

Na ez a dinnyeföld !!!!

2012.07.12
Reggel 6:45 kor lett volna az indulás, de az éjszaka lehullott csapadék miatt áttolódott 8 órára.
Kellet ez a kis idő, hogy szikkadjon a föld, így is eléggé vizes volt a dinnye föld.
Szépen elmagyarázták melyik dinnyét, kell levágni. Melyik az érte épp most hány kg-osokat szedünk, mekkorák kellenek a kereskedőnek.

Kaszálás- bevezetés a dinnyébe

2012.07.11 Reggel 6:30kor már érkeztem. Reggeli majd indultunk kaszálni a napraforgó táblákhoz. Gyomirtó, gyomirtó de azért csak kijön pár szál parlagfű, s ha azt az ember nem tünteti el, súlyos pénzeket kel érte fizetni.

Kint a földön még egy gyors „tízórai” aztán neki veselkedtünk….   Tudok én kaszálni, de rossz kaszával nem annyira ment. Nem én kaptam a legjobbat:D de azért próbáltam helyt állni :D

Rózsatüske

Reggeli ébredés egy csöppet nehezen ment… Az az nem is az ébredéssel volt baj , hanem a bokámmal.  Hétfőn mikor visszaértünk, kigazoltam egy rózsakertet, s egy pöpp kis tüske csontig ment a bokacsontomba.

Kombájn, Aratás, Búzamező ameddig a szem ellát

Július 9-e, hétfő reggel. Ágyból kipattanás, mosakodás, öltözés azt bringára fel, át Izáékhoz.Édesapja Gábor bácsi és Gabi néni :D megreggeliztetett, majd megérkeztek a többiek is. Gyuri ki a kombájnt vezette és Béla, aki a nap nagy részében traktorral rohangált fel alá búzát szállítva.

Megérkezés

Mikor részt vettünk Kecskeméten, a munkavédelmi, balesetvédelmi stb képzésen már javába mindenki tudta, hogy ki hova, milyen mezőgazdasági munkát fog folytatni azon az 5 napon. „- Dinnye föld.” Olvastam az emailt. Hát mondtam magamba ez nem az, amit pont elképzeltem, de majd meglássuk mi lesz belőle: D
Utazás:. Gondoltam, ha már utazok „akkor legyen kövér” . Egy kisebb nagyobb kerülővel érkeztem a Békés megyei Kunágotára. Két nap Barátnőzés előtte Debrecen mellet, azt indulás a földekre.