Szabó Gergely blogja

Kosárforgatás

A mai nap fő eseménye a karám odébbtétele, azaz a kosárforgatás volt. A karámot, mint megtudtam, minden héten odébb kell tenni, hogy tiszta helyen legyenek az állatok és hogy több helyen hízlalják a talajt. A karókat jól beledöngöltük a földbe, hogy rendesen álljon az a kosár. A fejési eredmények tovább javultak, már egy liter tejnél járok.

Fejéseredmények

Egyre jobbak a fejési eredményeim! Már több mint fél liter tejet sikerült kipréselnem a juhokból és kecskékből. Már egyetlen állat sem rohant el tőlem, és a többi juhász is egyre jobban megbízik a munkámban: korábban csak "előfejt" állatot bíztak rám, nehogy elrohanjon a kezeim közül az állat tőgyében a sok tejjel, ma már érintetlen tőggyel is dolgozhattam!

A medvekergetők

Tegnap késő este, vacsora után hangos kutyaugatásra lettünk figyelmesek. Tibor, a fogadógazda hívott, hogy menjünk bátorítani a kutyákat a medvekergetésben. Bevetettük magunkat, nekiindultunk a hegytetőnek, futottunk az ugatás után. Én magamtól biztos nem mertem volna egy tapodtat sem menni, de Tibor biztatott, hogy ne féljek. Fent lámpával láttuk a medvét, ahogy menekül az erdőbe.

Remorkára fel!

Reggel hatkor keltem. Csatlakoztam a juhfejő csapathoz, ahol kezdő leckeként meg kellett fogni a juh tőgyét. Eleinte sokszor elrohant az állat, legfeljebb a lába után kapva tudtam visszatartani. A két órás fejés végére maradt még bőven gyakorolnivaló, mielőtt egy önálló fejést rámbíznának.

Érkezés a Szávuly tanyára

Hosszú vonatozás után, szívélyes fogadtatásban volt részünk. A Tündér Ilona fogadóban megismerkedhettem fogadógazdáimmal, Zoltán bácsival és fiával Tiborral. Beszélgetés, mulatozás után késő estére értünk haza a tanyára, ahol kolomphang várt minket. Minden nagyon szép, jó a levegő. Várom, hogy holnap belevethessem magam a munkába!