Garzó Galatea blogja

Búcsú a vidéktől

A Kecskeméten eltöltött napok során rengeteg élményben volt részem. A munkások barátként, a fogadó gazdám és családja szinte családtagként kezelt. Rengeteg kérdésre kaptam választ a mezőgazdasággal és a vidéki élettel kapcsolatban. Az 5 nap alatt részem volt rengeteg örömteli pillanatban, ugyanakkor sok mindennek megtapasztaltam az árnyoldalát is.

Napról napra közelebb…

Szerda reggel van, elérkeztünk a hét második feléhez. Reggeli közben már nem azon gondolkozom, hogy mennyire fáradtan ébredtem. Hálásán rágcsálom a kiflim sarkát, hiszen az itt eltöltött napok ráébresztettek, hogy mennyi kitartó, áldozatos munka eredménye ez a mindössze 15ft-os kifli… Na de az állatokat sem szabad megvárakoztatni.

Traktoros élet

A Hegedűs tanyán nem csak az állattartás rejtelmeibe nyerhetek betekintést, alkalmam nyílik arra is, hogy a növénytermesztésről tanuljak.
Reggeli után már várt rám Szájber Józsi, a tanya hivatásos traktorvezetője. A délelőtt folyamán bálázásra indultunk, ennek fontos előfeltétele az alkatrészek zsírozása, melyről saját kezűleg gondoskodtam.

A boldog tyúkok hazájában

Vasárnap délután gumicsizmával az oldalamon Kecskemét felé vettem az irányt. A késő délutáni órákban érkeztem meg. A Hegedűs Tanyán ekkor már az összes állatot megették és a munkások haza tértek otthonukba. Csak Dóri, a ház asszonya sürgött forgott a konyhában, finom, friss házi pizzával várt engem.

Felkészítő nap

Reggel 7 órakor 40 izgatott fiatal várakozott a Hősök terén, hogy kezdetét vegye a kaland. Kecskemétre utaztunk, már a buszon megköttetek az első barátságok. Kiderült, hogy egy igen színes társaságról van szó, van köztünk jogász, marketinges, logisztikus, gépészmérnök, tanuló.