Galambos Dániel blogja

8 - 9. Nap, Még újabb élmények a vége felé

Hétfő reggel az erdőbe vezetett az utunk, Gabi megmutatta, hogy erdészként  mely úton szokott járni ellenőrizni. Természetesen volt hivatalosabb célja is a kirándulásnak: fenn a buldózeresnek kellett megmutatni, hogy merre takarítsa, illetve vágjon utat. 

7. Nap, Orvoslás, Medvelesen

Kellemetlen híreket kaptunk: úgy néz ki, hogy tüdőgyulladást kaptak a tehenek az esztenán, mivel lógatják a nyelvüket, ki vannak fáradva az egyszerű legelészés után is. Előző nap elvileg csak 2-en, ma már 20-an produkálták a tüneteket, szóval nem örültünk ennek...

6. nap, Kirándulunk!

A szombati nap egyedi volt, ugyanis mi, kalandorok kivételesen nem dolgoztunk, hanem kirándulni mentünk.

5 nap, Regenerálódunk

Mint hős házigazdák, a buli után a tanyán aludtunk, a gyerekek, s én könnyen ébredtünk, de Gabi... hát, rá egy kicsit erősebben hatott az ágy vonzása. 

Valamikor úgy dél tájban felébredt, s azt mondta nekem, hogy "Dani, lehet, hogy a tiéd lesz a tanya".

4. Nap, Esztena, sajtgyűjtés, bálázás és.... BULI!!!

Ezen a napon mentünk ki az állatok nyári szálláshelyére, az esztenára. Elég sok minden volt betervezve erre a napra, úgyhogy 5-kor keltünk (én a biztonság kedvéért 4:45-kor, hogy ha kell, egy vészhelyzeti gyors szundi még beleférjen), bepattantunk a kocsiba, s robogtunk is a gyimesi havasok felé. 

 

3. Nap, Szénaforgatás a Fehér Népekkel

Ez a nap is kímélően kezdődött, Gabinak dolga volt a Közbirtokosságon (pályázatok ellenőrzése), s ebben nemigen tudtam volna hasznára lenni, úgyhogy békés reggeli. Visszautasítottam a reggeli pálinkát, remélem, hogy nem bántottam meg ezzel senkit... legalábbis nem nagyon.

2. Nap, Kaszálunk!

Ma reggel a tegnapinál jóval korábban, már 6 órakor keltem, s szántam egy kis időt a blog vázlatának bővítésére. Marika a kedvenc reggelimet, szalonnás – kolbászos rántottát készített nekem, ami előtt persze most sem maradhatott el a kupica pálinka. Itten jóféle pálinka van ám, Szatmári Szilva, aztán ebből csak kupicával adnak, nem decivel… amiért roppant hálás vagyok.

1. Nap, Felpakolás a tanyára

Az első nap egy kicsit lassan indult, az előző napi tivornyázás után Gabi azt mondta, hogy elég fél 9 környékén felkelni, s utána indulni. Neki hamarabb akadt dolga,fél 9 környékén itt már mindenki végzi a maga feladatát, majd utána jönnek reggelizni.

0. Nap, Az érkezés

A vonat kb. reggel fél nyolcra érkezett meg a csíkszeredai állomásra, ahol már vártak minket a gazdák, velük együtt megjelent néhány fotós a helyi sajtótól. Bemutatkoztunk egymásnak, név alapján hamar megtaláltuk, hogy mely kalandor melyik fogadó gazdához kerül. Haschi András köszöntött bennünket, majd indultunk is a szállásra, ki – ki a maga gazdájával együtt.