Király Gábor blogja

Még egyszer Vásárhelyről

Nem egészen két hete érkeztünk haza a Gilicze család tanyájáról. Nekünk nem volt lehetőségünk naponta bejegyzéseket készíteni, ezért utólag írjuk meg őket.A teljes élmény anyag, amivel gazdagabbak lettünk a hat nap alatt, olyan sok és annyira színes, hogy esélyét se látom, hogy mindenről beszámoljak, úgy, hogy ettől el is tekintenék. Azért szeretnék kiemelni néhányat számomra fontosabb dolgot.

6 nap tanyán

A mi kalandunk pár napja végetért. Nem egészen 6 napot töltöttünk a Gilicze család vendégségében, a Hódmezővásárhely határában található tanyájukon. Élményeinket igyekszünk a „blog” műfaji szabályait tiszteletben tartva megosztani, ami előrevetíti, hogy elkerülhetetlenül ki fognak maradni momentumok. Hogy ne legyen olvashatatlanul hosszú egy bejegyzés, ezért a magam részéről kettő vagy három rövidebbet tervezek írni. Dénesnek pedig saját munkája lesz.

A felkészítő nap után

A Mikula úr által, egy korábbi bejegyzésben említett két szociológus közül én vagyok az egyik. Hosszabb ideje érdeklődési és kutatási területemnek a vidéki társadalom és az agrárium történetének, és jelenkori helyzetének összefüggéseinek vizsgálatát tekintem. A programban való részvétel egyfajta szakmai továbbképzés számomra, ahol megismerhetek új embereket, találkozhatok a mezőgazdaság olyan ágazataival, amelyekkel eddig még nem volt szerencsém és eljuthatok olyan tájegységekre, ahol még nem jártam.
Meggyőződésem, hogy hitelesen csak az beszélhet, írhat olyan, számára bizonyos mértékig idegen élethelyzetekről, aki megtesz mindent azért, hogy az adott területen ismereteit bővítse és látásmódját szélesítse. Ezért jelentkeztem erre a programra.