Megérkezés

Nyomtatóbarát változat
Mikor részt vettünk Kecskeméten, a munkavédelmi, balesetvédelmi stb képzésen már javába mindenki tudta, hogy ki hova, milyen mezőgazdasági munkát fog folytatni azon az 5 napon. „- Dinnye föld.” Olvastam az emailt. Hát mondtam magamba ez nem az, amit pont elképzeltem, de majd meglássuk mi lesz belőle: D
Utazás:. Gondoltam, ha már utazok „akkor legyen kövér” . Egy kisebb nagyobb kerülővel érkeztem a Békés megyei Kunágotára. Két nap Barátnőzés előtte Debrecen mellet, azt indulás a földekre.

Nyolcadikán indultam el, s mivel ez egy szép vasárnapi nap volt… ehm…. igen a közlekedés is… Volán busz 12.05 kor indultam, érkeztem Kunágotára 19:50 felé…. No comment.

Süli Ernő dinnyetermelő gazda fogadott engem a buszról leszállva.  Irány a terepjáró majd szállásomra, Dombiratosra.   Ottani polgármester jóvoltából, Bojczán Endrének köszönhetően a dombiratosi régi öregek otthonában kaptam szállást. Egy jó nagy épület, tök üresen: D Irónia nélkül!!  Tökéletes!!  Minden meg volt, ami kellet.

Szállás átvevés előtt még beugrottunk Oláh Izabella fiatal gazdához.
A hét elején náluk voltam. Mikor meg tudtam, hogy nem dinnyézéssel kel eltöltenem az 5 napot, hát kicsit meg könnyebbültem. 
Oláh család portáján egy hatalmas, barátságos rottweiler fogadott, majd feltűnt két kis kölyök roti is. Iza édesapja meg Édesanyja is igazán nagy szeretettel fogadtak. Egy gyors Vacsora a kiéhezet kalandornak, átbeszéltük, hogyan lesz a hét majd húzás a szállásra, hiszen reggel 6:30 kor már ott kell lennem indulásra készen :D