Fokhagymázasan - 4. nap

Nyomtatóbarát változat

Nos, úgy tűnik tényleg elfogyott a gaz, de semmi vész, gazdasszonyom megnyugtatott, hogy hamar visszanő! :-)

Úgyhogy ennek örömére ma a délelőtt nagy részét locsolással töltöttem, és így volt időm fotózni is! Először a virágok, majd a zöldségek következtek. Az utóbbi kicsit trükkösebb volt, mert egy jó részüknél a föld le van takarva egy fóliaszerűséggel, hogy ne nőjjön a gyom, illetve jobban megőrízze a nedvességtartalmát. Így itt a töveknél lévő lyukba kell öntözni.

Teljes gőzzel beindult a barackszezon, csak úgy hullanak a három fáról (érdekes fák ezek, csak két évente teremnek, a másik évben nem tudom, talán nyaralni mennek, hogy kipihenjék magukat), viszik is lelkesen, este telefonálták meg, hogy már el is készültek az első üveg lekvárok. Holnapra is kaptunk már tekintélyes mennyiségű rendelést, úgyhogy a szedéssel indítjuk a napot.

Délután a fokhagymát szedtem fel, no ez nem olyan egyszerű, hogy csak megragadom a szárát és kihúzom, hanem ásóval kell kisegíteni, utána pedig megszabadítani a gyökérzetétől és a szárától, szóval munkás ez is, de megéri, mert nagyon szépek lettek.

Nagyon hozzáértő munkás fejem lehet, mert ma már több vevő tett fel nekem kérdéseket, a zöldségekről még csak-csak tudtam válaszolgatni, na de a japán loboncról azt se tudom, hogy eszik-e vagy isszák?

 

Hihetetlen, hogy már négy nap eltelt! Már egészen belerázódtam, most már én is meglátom, ha van valahol munka, meg felismerem a különböző zöldségek és gyümölcsök növényét is, egyáltalán nem várom, hogy vége legyen!

p.s.: Az utolsó képen a kedvenc ágyásom látható, a vadvirágos, aminek lepkecsalogató funkciója van. Még épp időben kaptam le, mert délután Jason lekaszálta! :-o