6. nap, Kirándulunk!

Nyomtatóbarát változat

A szombati nap egyedi volt, ugyanis mi, kalandorok kivételesen nem dolgoztunk, hanem kirándulni mentünk.

Délelőtt kényelmesen elindultunk, első állomásunk a csíkkarcfalvi erődtemplom volt. Már a neve sok mindent elárul, ráadásul a templomtorony a fal fő bástyája volt egyben, de kívülről úgy nézett ki, mintha a templomhoz tartozott volna. Kaptunk bent egy rövid történelem leckét a templomról, majd körbejártuk a falat, fényképezgettünk, s mentünk is tovább.

 

A következő állomásunk a Gyilkos-tó volt. Meghallgattuk a tó legendáját, majd csónakáztunk egy kicsit. 

 

Ezután a Békás-szoroshoz mentünk. Na, oda érdemes többször ellátogatni, mert tényleg gyönyörű. A sok bazár egy kicsit rontja a természet adat áhítat - hangulatot, de így is lélegzetelállító volt az élmény. Sajnos a telefonom képei nem adják vissza egészen a tájat, úgyhogy biztos visszamegyek még. Többször is :)

 

Visszamentünk Csíkmadarasra, a Malom Panzióba, ahol megtartottuk a búcsúbulit. Mondjuk nem egészen értettem, hogy miért nevezik búcsúbulinak, amikor még 3 teljes napot (és éjszakát) töltünk még a fogadó gazdáknál. "Élménybeszámoló buli", vagy "Kirándulás utáni buli" szerintem találóbb lett volna... Ettől függetlenül remekül éreztük magunkat.